- Sanal Santral Nedir?
Günümüzde birçok firma arasında büyük talep gören bir seçenek, bazen bulut santral olarakta bilinen sanal santraldir. Kişiler isterse, iletişimleri için genellikle iş ortamlarında kullanılmak üzere ayrılmış sanal bir santral sistemi kullanabilirler. Sanal olan santraller bir tür iletişim aracıdır.
Hem bireyler hem de işletmeler tarafından ortaya konan iletişim gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiş ve kullanılmıştır. Zamanla analog santrallerin yerini alabilecek sanal santrallerin kullanımı hem bireyler hem de şirketler için önemli avantajlar sağlamaktadır.
IP santralinin işlevi, bireylerin ve şirketlerin önemli ölçüde tasarruf etmesini mümkün kılar. Peki ya online olarak gerçekleştirilen telefon santralleri? Her bir bulut santralinin kendine özgü operasyonel yönergeleri vardır. İnternet, yalnızca belirli koşullar altında elektrik üretebilen bulut santrallerinin işleyişi için gereklidir.
Aktif bir İnternet bağlantısına sahip herhangi bir konum, sanal santralleri kullanmak için uygundur. Analog veya eski bir pano sistemiyle karşılaştırıldığında, sanal bir panonun benimsenmesi, eşleşmesi zor olan çeşitli avantajlar sunar. Bir sanal olan santralin değerini belirleyen faktörler nelerdir?
Bu santrallerin standart santral sistemlerine göre çeşitli avantajları vardır ve geniş uygulama yelpazesi nedeniyle birçok farklı bağlamda tercih edilmelerini sağlar. Bu tür tesislerin en çekici yönlerinden biri, potansiyel müşterilerin bunları kullanmak için herhangi bir ön finansal taahhütte bulunmalarına gerek olmamasıdır.
Yükseltmeler, yeni yazılım kurulumları ve teknik destek personelinden alınan yardımlar sanal değişim fiyatlarına dahil değildir. Bu, dijital panolar için önemli bir özelliktir. Bu santrallerin bir başka avantajı, fiziksel bir konumda bulunan alanla sınırlı olmamalarıdır. Aktif internet bağlantısı olan bir alana erişimi olan herkes telefon görüşmesi yapmak için sanal santral sistemleri kullanabilir. Bu santraller, özellikle operasyonlarını evlerinin rahatlığında yürütmekle ilgilenen işletmelere birçok fayda sağlar.
Pek çok şirket, önemli mali yükümlülükler ve maliyetler getirdiğinden, sekreterleri işe almamaya karar verir. Bunun doğrudan bir sonucu olarak iş yerlerindeki telefonlar son derece yetersiz kalmaktadır. Ofislerde sekreter veya resepsiyon görevlisi çalışmadığı için, müşterilerin telefonları aradıklarında genellikle cevaplanmaz.
Bu durumun şirketler için mali ve ahlaki sonuçları yıkıcıdır. Öte yandan, gelen tüm aramaları sanal bir santral kullanarak cep telefonunuza yönlendirebilirsiniz. Bu, o anda nerede olursanız olun, şirketiniz için yapılan aramaları yanıtlamanıza olanak tanır. Sizinle iletişim kuramazlarsa, arayan kişi telesekreterinize bir mesaj bırakabilir.
Bulut santralleri, kalıcı bir telefon bağlantısı ihtiyacını ortadan kaldırarak hem insanlar hem de kuruluşlar için tasarruf etmeye yardımcı olabilir. Analog santral sistemleri için ön ödemeler nispeten yüksektir. Bulut santralleri ise daha düşük işletme giderleriyle daha fazla avantaj sağlıyor. İşletmeler ve bireyler, geleneksel sabit hat hizmetleri yerine bulut santrallerini kullanarak finansal tasarruflar elde edebilir.
Analog santral sistemleri, sabit harcamalarıyla ilişkili olarak biraz yüksek maliyetlere sahiptir. Bulut santral ise daha düşük işletme giderleriyle daha fazla avantaj sağlıyor. Nerede olurlarsa olsunlar, ücretsiz bu santral sistemi sayesinde çalışanlarınız size her zaman hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.
Bunun doğrudan bir sonucu olarak, şirketin iç iletişiminin hızı artabilir. Bu adımları izlerseniz, bir bulut çağrı merkezini veya sanal bir santrali birkaç dakika içinde çalışır hale getirebilirsiniz. Analog hatlarınızı buluta taşırken herhangi bir aksama yaşamayacaksınız, bu nedenle endişeye gerek yok. Bu avantajlardan yararlanarak çağrı merkezi temsilcilerinizin evden çalışmasını sağlayabilir, bulut sistemimiz sayesinde müşterilerinizle nerede olurlarsa olsunlar iletişim halinde kalabilirsiniz.
- Sanal Santral Avantajları Nelerdir?
Sanal santraller geleneksel analog ve IP santrallerin birçok özelliğine sahiptir, ancak bunu ekstra bir yazılım veya donanıma ihtiyaç duymadan yapar. Sanal santral avantajları sayesinde iş yeriniz, eviniz, fabrikanız ve hatta diğer şehirlerdeki konumlarınız, telefon numaranız için dahili telefon işlevi görebilir. Ayrıca bilgisayarınızı, akıllı telefonunuzu ve iş telefonunuzu her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz.
Gelen aramaları cevaplamak için bir robot santral kullanmak, bir sekreter ve telefon rehberi ihtiyacını ortadan kaldırırken, aynı zamanda işletmenizin kamuoyu algısını da iyileştirebilir. Hat fiyatı, kullandıkça öde modeline dayandığından, belirli bir ay boyunca arama yapmazsanız, yolunuza fatura gönderilmez.
Eski tarz fiziksel hatlarda bir alım için bir telefon hattı; iletişimin tıkanmaması için üç ila beş hat almak ve analog sistemler kurmak gerekiyor. Sanal santral hizmetinin kullanımı ile tek bir telefon numarası çok sayıda hatta bağlantı kurabilmekte ve bu numara sistemin mevcut kaynaklarına bağlı olarak sonsuz olma potansiyeline sahiptir.
Sanal santral avantajları ise şunlardır:
Kurumsal Çözüm
Çağdaş iş dünyasını karakterize eden çılgın aktivitenin ortasında, insan sorunlarına çözümler üretmek için bilinçli bir çaba sarf ediyoruz. Sağlanan hizmetleri başarılı bir şekilde sergileme umudu varsa, çok daha kapsamlı ve profesyonel bir çaba gösterilmelidir.Önemli miktarda iletişim trafiğine sahip işletmeler söz konusu olduğunda, sanal (bulut tabanlı) santral sistemleri zamandan tasarruf açısından önemli bir yardımcı olabilir. Bu senaryoda, e-sanalofis.com firmasının sunduğu sanal santral avantajlarından birisi , size işiniz için deneyimli profesyonel yardımımızı sağlarken, gelecek kritik teknolojilere erişmenizi sağlar.
Bulut tabanlı telefon sistemi olarak da bilinen sanal santral yardımı ile sadece interneti kullanarak telefon görüşmeleri yapmak mümkündür. Akıllı telefon uygulamalarının maliyetinin çok altında kolayca ölçülebilir, izlenebilir ve raporlanabilir bir kurumsal yapıya sahip olabilirsiniz ve bu, cep telefonlarına yüklenen programlar (WhatsApp gibi) üzerine inşa edilen çerçeve ile karşılaştırılabilir olacaktır.
Bulut bilişim ve IP tabanlı sistemler, iş dünyasında tercih edilen çözümler olarak büyük ölçüde analog cihazların ve telefon hatlarının yerini almıştır. Bu teknolojiler, bireylerin ihtiyaçlarına eşzamanlı olarak bireyselleştirilmiş ve genelleştirilmiş yanıtlar sunarak işletmelerin herhangi bir zamanda yenilik yapmalarını mümkün kılar.
Sanal santral çözümleri, maliyet ve fayda açısından geleneksel fiziksel santrallerden üstündür. Sonuç olarak, internete erişim sağlayan herhangi bir konum, kullanıcıları için bir çalışma alanı işlevi görme potansiyeline sahiptir.
Şubelere Göre Çözüm
Bunun doğrudan bir sonucu olarak çeşitli şekillerde firmalara fayda sağlayan bir durum ortaya çıkmaktadır. Tek bir bulut santral sistemi kurarak bulut çözümlerinden en iyi şekilde faydalanabilir ve şubelerinizde kullanabilirsiniz. Bu, bulut çözümlerinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar ve her birim için gereken ekstra harcamayı azaltır.Dakikalar İçinde Kurulum
Kurumsallığa ve profesyonelliğe doğru ilk adım, telefon santralinin verimli çalışmasını sağlamaktır. Bu, geleneksel telefon santrallerinden ziyade sanal kullanmanın birincil faydasıdır. Sanal telefon santralleri için kurulum maliyeti, normal telefon santrallerinden çok daha düşüktür.Her şey bulutta tutulduğu için, değişiklik yapmak dünyanın internet erişimi olan herhangi bir yerinden hızlı ve fazla çaba harcamadan gerçekleştirilebilir. Elektrik veya internet ile ilgili bir sorun olduğunda telefonlarınız susmaz ve bu hizmetler kesintiye uğrasa bile görüşmeye devam edebilirsiniz.
Çağrıyı cep telefonunuza yönlendirirseniz müşteri kaybını önleyebilirsiniz. Dilediğiniz anonsları dinleyebilir, müşterilerinizi sesli mesaj ile karşılayabilir, mesai saatleri içinde ve dışında uygun gördüğünüz şekilde yönlendirebilirsiniz. Müşterilerinizle yaptığınız görüşmeler kayıt altına alınabilir ve bu kayıtlara dilediğiniz an ulaşarak bilgi boşluklarını doldurabilirsiniz.